Asiakaspalvelu

lakelandproduct@gmail.com

+358405170112

Maksuehdot

Asiakkaan antamat tiedot pidetään luottamuksellisena, eikä niitä luovuteta eteenpäin. Tilausvahvistus toimitetaan automaattisesti tilatessa annettuun sähköpostiosoitteeseen. Maksujen välittäjänä toimii Checkout Finland Oy. Checkout -maksunvälityspalvelu välittää Asiakkaan maksun Toimittajalle. Asiakkaan käytössä on kaikkien pankkien maksupainikkeet ja yleisimmät luottokortit. Checkout Finland Oy on asiakkaalle turvallinen maksutapa. Maksun vastaanottajana tiliotteella näkyy maksunvälittäjä Checkout Finland Oy. Lue lisää Checkout Finland Oy:n maksuehdoista.

Pankkipainikkeet: Kaikki suomalaiset pankit.

Mobiilimaksutavat: Pivo, Mobilepay ja Masterpass

Luottokortit: Visa, Visa Debit, Visa Electron, MasterCard ja Debit MasterCard

Lasku: OP Osta laskulla, Collector, Jousto, Mash

Toimitusehdot

Toimituksemme toimittaa Posti Oyj

Laitamme tilauksen toimitukseen kun maksu on suoritettu, tai maksutavaksi valittu lasku. Maksutavan ollessa lasku, luotonmyöntäjä suorittaa meille maksun ja paketti lähtee toimitukseen.

Pyrimme toimittamaan tuotteita maailmanlaajuisesti, selvitämme lähetysmahdollisuudet kunkin tilauksen kohdalla ja jos ongelmia lähetyskuluissa tai toimitusajoissa ilmenee ilmoitamme siitä tilaajalle ja sovimme toimittamisesta tai rahojen palauttamisesta. Tehdyt tilaukset käsitellään mahdollisimman pian ja lähetetään asiakkaalle. Postitamme lähetyksiä kahdesti viikossa.

Toimituskulut ja ajat ovat:

Suomi 15,00 euroa. (alv 24%). Noin 1 viikko.

Muu Eurooppa 30,00 euroa (alv 24%). Noin 1-2 viikkoa.

Muu maailma 42,00 euroa (alv 24%). Noin 1-2 viikkoa.

Peruutus ja palautusoikeus

Peruutusilmoitus on tehtävä viimeistään 14 päivän kuluessa tilauksesta sähköpostitse osoitteeseen lakelandproduct@gmail.com
 
Palautusoikeus koskee ainoastaan tuotteita, jotka selkeästi poikkeavat verkkokauppamme tuotekuvauksesta tai tuotekuvista. Rikkoutuneet ja vaurioituneet tuotteet kuuluvat poikkeuksetta palautusvastuidemme piiriin. Rikkoutuneet ja vaurioituneet tuotteet ovat vastuidemme piirissä siihen saakka, kun asiakas saa tuotteensa ja avaa paketin. Reklamaatiotapausten kohdalla asiakkaan tulee olla viipymättä yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse: lakelandproduct@gmail.com
 
Peruutusten ja palautusten kustannukset
 
Kaupan peruminen 14 päivän kuluessa tilauksesta. Ilman tuotteissa ilmeneviä vaurioita kustannukset tästä maksaa tilaaja. Tuotteen palauduttua meille vaurioitumattomana, palautamme tuotteen ostohinnan takaisin asiakkaalle seuraavin vähennyksin:                       – Maakohtainen toimitusmaksu (15€/30€/42€ sis:alv24%.Jos lähetys on jo ehditty postittaa.)
Käsittely- ja toimenpidemaksu: 20,00€ sis:alv24%. Asiakas maksaa palautuskustannuksiin liittyvät maksut.
 
Palautus- ja vaihto-oikeus rikkoutuneiden tuotteiden kohdalla. Siinä tapauksessa, että asiakas on saanut vaurioituneen tuotteen ja on yhteydessä asiakaspalveluumme, (lakelandproduct@gmail.com) sovimme tuotteen korvaamisesta ehjällä tai kaupan peruutuksesta. Kustannukset tästä maksaa pääsääntöisesti verkkokauppamme (woodandurn.com). Tuotteen palauduttua meille lähetämme korvaavan tuotteen tai palautamme tuotteen ostohinnan takaisin asiakkaalle. Mikäli palautuslähetys vastaanottajan (woodandurn.com) maksamana ei onnistu (tässä maakohtaisia eroja) joutuu Asiakas maksamaan palautuskustannuksiin liittyvät maksut esim postimaksut, mutta rikkoutuneiden ja vaurioituneiden tuotteiden kohdalla postimaksun osuuden voi saada takaisin toimittamalla kopion postimaksun kuitista, tilauksen tietojen kanssa sähköpostiimme: lakelandproduct@gmail.com
 
Maksujen palautus asiakkaille
 
Käsittelemme peruutuksiin ja palautuksiin liittyvät asiat viipymättä, ja maksujen palautustilanteessa pyrimme palauttamaan asiakkaiden saatavat 30 päivän kuluessa mahdollisesta kaupan peruutuksesta tai reklamaatiosta.